Ontmoetingsavonden

In het seizoen 2019-2020 organiseert Stichting Revelation opnieuw een aantal ontmoetingsavonden. Het doel van deze avonden is om God en elkaar te ontmoeten door samen de Bijbel te openen en daarover in gesprek te gaan. God is een God van relatie en nodigt ons uit om Zijn liefde te ontvangen, te beantwoorden en door te geven. Dat is de basis voor onze ontmoetingsavonden. Tijdens deze avonden staat Jezus Christus centraal en willen we leren van Hem. Hij is het Woord dat leven geeft. Wij willen samen op zoek gaan naar hoe we Gods Woord kunnen toepassen in de praktijk van alle dag.

Het thema voor het nieuwe seizoen is ‘het Vaderhart van God’. Vaak weten we met ons verstand wel dat God liefde is, maar kunnen we er met ons hart niet goed bij. Met onze mond belijden we ook dat Hij genadig is, maar in ons doen en laten leven we toch vaak alsof we Gods liefde moeten verdienen. Dit seizoen willen we stilstaan bij het Vaderhart van God en samen kijken hoe wij onze harten kunnen afstemmen op Gods hart. We willen daarbij op reis gaan van ons hoofd naar ons hart en Jezus uitnodigen om ons te laten zien wie Hij is en wie wij in Hem zijn.

In de Bijbel maakt Jezus veel gebruik van beelden en gelijkenissen om mensen uit te leggen wie God is en wat de principes van Zijn Koninkrijk zijn. Wij willen in het komende seizoen ook gebruik gaan maken van een soort gelijkenis uit deze tijd: de film ‘The Shack’ (naar het boek ‘De uitnodiging’ van W. Paul Young). In deze film draait het om de vraag: waar is God in deze wereld vol onbeschrijflijke pijn en verdriet? De antwoorden die de hoofdpersoon krijgt, zijn vernieuwend en verbazingwekkend. In deze film zitten diepe lessen verwerkt over de liefde, de genade en de gerechtigheid van God.

In de maand februari wordt er geen ontmoetingsavond georganiseerd, maar wel een conferentie. Jan Pool komt op 29 februari naar Surhuisterveen om te spreken over het Vaderhart van God. Voor meer informatie over de conferentie klik hier. Hoewel de ontmoetingsavonden en de conferentie hetzelfde jaarthema hebben en elkaar aanvullen, zijn ze ook heel goed afzonderlijk van elkaar te bezoeken. Datzelfde geldt m.b.t. de film: ook wanneer je de film niet hebt gezien, zijn de ontmoetingsavonden heel goed te bezoeken.

Data 2019/2020
Woensdag 25 september
Woensdag 30 oktober
Woensdag 27 november
Woensdag 29 januari
Woensdag 1 april
Woensdag 13 mei

Onderwerpen
Filmavond ‘The Shack’
God is liefde
God is goed
God is rechtvaardig
God is genadig
Filmavond ‘The Shack’Uitnodiging
Heb je ook het verlangen om samen met anderen over Jezus en je geloof te praten, kom dan langs op (één van) onze ontmoetingsavonden in de Lantearne (Jan Binneslaan 49, 9231 CA Surhuisterveen). De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. De zaal is open vanaf kwart over zeven en we beginnen om half acht. Rond half tien wordt de avond afgerond.

Mocht je interesse hebben om één van onze ontmoetingsavonden in jouw kerk/dorp te organiseren, klik dan op de knop hieronder. In overleg kijken we graag naar de mogelijkheden.