Marja Jacobi

In by Peter Santema

Een leven van zoeken naar een persoonlijke relatie met God, niemand die mij hierbij kon helpen, ik had zoveel vragen en zoveel waaroms, soms was ik er zo moe en verdrietig van, totdat ik de cursus  ‘Leren leven in de kracht van Jezus’ ging volgen van Kees de Vlieger in de Lantearne in Surhuisterveen. Een beetje argwanend of het wel iets voor mij zou zijn, en dus enigszins sceptisch ging ik hier 6 jaar geleden naar toe. De eerste avonden vond ik er nog niet echt een antwoord op mijn vragen, maar op een zekere avond werd ik erg geraakt door iets wat verteld werd. Vanaf dat moment veranderde er iets in mijn leven. Ik volgde nog twee jaar de Romeinencursus (ook van St. Kerygma) en heb in die tijd een getuigenis afgelegd bij de Discipelschapcursus.

Na deze drie jaar werd mij gevraagd of ik in het begeleidingsteam mee wilde draaien van de Discipelschapcursus en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Wat zijn er veel puzzelstukjes voor mij op hun plaats gevallen en zo mocht ik de volgende drie jaar in het begeleidingsteam dichter toe groeien naar God. Nu 6 jaar later heb ik zoveel rust, vrede en blijdschap mogen vinden bij God, mijn Vader, en Jezus, mijn Verlosser, en de Heilige Geest wil mij iedere dag weer helpen om dicht bij God te blijven.

Nu verlang ik er ontzettend naar dat alle mensen om mij heen dit ook mogen gaan ervaren, omdat ik weet dat er zoveel mensen, net als ik voor een aantal jaren, zoekende zijn naar de zin van het bestaan. Ik ben God dankbaar dat ik mag proberen om Hem bekend te maken bij hen die zoekende zijn en soms niet eens beseffen waarnaar ze op zoek zijn. God wil zijn onuitputtelijke liefde en genade ook aan jou geven, zomaar voor niets!