Jelmina Groen

In by Peter Santema

Opgegroeid in een christelijk gezin, ging ik al mijn hele leven naar de kerk en was ik ook betrokken bij het kerkelijk werk. Een aantal keuzes in mijn leven waren ook bewust gemaakt op basis van mijn geloof. Maar dat God een liefdevolle Vader voor mij wil zijn, ontdekte ik pas een aantal jaren geleden. Toen ik als deelnemer de cursus Leren leven in de kracht van Jezus volgde, ontdekte ik dat geloven veel meer is dan wat ik er tot die tijd van maakte/kende 

God is een God die in elk detail van mijn leven betrokken wil zijn. Ik ontdekte dat ik in heel veel gebieden nog mijn eigen weg ging. Door de cursus kwam ik in een proces terecht waarin ik vernieuwing van denken mocht ontvangen. Ik mocht God steeds meer leren kennen zoals Hij werkelijk is. Ik leerde hoe bijzonder het is te leven in de kracht van Jezus en in relatie met Hem en ook met andere mensen. God de Vader hielp me om een mens zonder geheimen te worden.  

In de jaren daarna mocht ik steeds meer groeien in mijn identiteit en dat gaat nog steeds door! Ik heb mogen ontdekken dat een leven met Jezus een voortdurend avontuur is waarin ik meer en meer vrijheid mag ervaren. God is een God van relatie en Hij wil bij alles in ons leven betrokken zijn. We leven in een wereld vol gebrokenheid en lang niet alles gaat zoals we het graag zouden willen. Maar in die gebrokenheid God leren vertrouwen, geeft zoveel rust en innerlijke vrede, dat gun ik iedereen!